Oryginalnie to danie podawane jest jako wieprzowina, ale ja miałem pod ręką filet z indyka.

pierś z indyka z makaronem

pierś z indyka z makaronem

Składniki:

  • pierś z indyka
  • makaron
  • czerwona papryka
  • harissa
  • słodka papryka
  • tymianek
  • rozmaryn
  • sok z jednej cytryny

zamień składniki na listę zakupów jednym kliknięciem

kroimy

kroimy

Pierś z indyka kroimy na kawałki.

Paprykę musi spotkać ten sam los, ja jestem trochę niedbały więc zostawiłem skórę, ale jeśli macie ochotę możecie ją wcześniej sparzyć

Wszystko wrzucamy do worka do pieczenia. Wsypujemy przyprawy i jeśli macie ochotę sok z jednej cytryny. Marynujemy około godziny, ale spokojnie nie trzeba tego robić

Do piekarnika na 30 minut

Makaron dotujemy Al dente

Mieszamy wszystko razem i gotowe!

Smacznego!

Gotował Lukasz

 

Tags: ,


 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj