Szybkie w przygotowaniu smaczne i zdrowe danie. W moje życie wnosi warzywa, które nie są moimi kuchennymi faworytami. Jestem jednak zdania, że dzień bez mięsa dniem straconym :)

składniki:

  • 300 g wieprzowiny
  • 400 g brokułów
  • 150 g selera naciowego
  • 100g grzybów mun
  • oliwa
  • czosnek
  • papryka ostra
  • mieszanka przypraw do kuchni tajskiej (Chiang Mai Curry)

Przygotwanie

Mięso pokroić w paski i zamarynować w oliwie zmieszanej z  czosnkiem papryką oraz mieszanką przypraw i zostawić w lodówce na min. godzinę

brokuły ugotować na “średnio twardo”

Grzyby należy namoczyć zgodnie z przepisem i pokroić na cienkie paseczki

Mięso podsmażyć i pod koniec dorzucić resztę składników

Chwilkę podusić i gotowe :)

Smacznego

-

Gotowała Ula, dziewczyna Łukasza

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj