Zapraszamy na http://fabrykaprzepisow.pl/

Magda Gessler:

„Pierwsza zasada dobrej kuchni brzmi: nigdy się nie spiesz. Jedzenie nie powinno służyć wyłącznie zaspokojeniu głodu, to magiczne misterium smaku, koloru, zapachu, formy…”

Polecamy Tort tiramisu z krystalizowanymi rozami:

Biszkopt

  • 12 jajek
  • 360g mąki
  • 240g cukru
  • 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilli

Krem

  • 750ml śmietany tortowej (36%)
  • 750g serka mascarpone
  • 20ml mocnej kawy
  • 6 łyżek cukru pudru
  • kakao (do posypania)

Poncz

  • 2-3 szklanki kawy (nie za mocnej)
  • 30ml likieru amaretto

Do dekoracji

  • róże
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 1 białko
  • 250 g gorzkiej czekolady

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj