Zapraszamy na kuchareczkaagusia.blogspot.com

Aga pisze o sobie: Trochę uczę się gotowania, próbuję, kombinuję… bawię się zakwasem, gdzie kiedyś nawet bym nie pomyślała, że go zrobię, piekę..takk!! siedzę w domu, gotuję, wychowuję… czasem jestem a czasem mnie nie ma…

Zapraszamy na: Lasagnie (szpinak, makaron, mięso)

Skladniki na 6 porcji:

  • 600 g mielonego miesa (wolowo-wieprzowego) -1 kg
  • 450 g mrozonego szpinaku - uzylam swiezego szpinaku ok 600g
  • 500 g przecieru pomidorowego- uzylam pomidorow z puszki
  • 2 cebule
  • 1 zabek czosnku
  • 2 lyzki koncentratu pomidorowego
  • 1,5 lyzki oliwy z oliwek
  • 1 lyzeczka suszonej mieszanki ziol wloskich - nie mialam wiec uzylam oregano i bazylii
  • sol
  • pieprz
  • cukier
  • od siebie: 1 marchew pokrojona w drobna kostke oraz pietruszka w kostke rowniez

Sos beszamelowy:

  • 3 lyzki masla
  • 3 lyzki maki
  • 1/2 l mleka
  • 1 lyzeczka bulionu warzywnego w proszku

Ponadto:

  • 15-18 platow lazanii
  • 100 g startego sera gouda

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj