Zapraszamy na http://cioccolatogatto.blox.pl/html

Polecamy Rogale marcińskie:

  • 500g mąki krupczatki
  • 40g drożdży
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 200ml lodowato zimnej wody
  • 2 jajka, z lodówki
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 200g masła, zimnego
  • 30 dag bialego maku
  • 10 dag pasty migdałowej (marcepanu)
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 10 dag zblanszowanych migdałów
  • 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 2-3 łyżki gęstej smietany
  • 3 podłużne biszkopty, pokruszone na okruszki

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj