Zapraszamy na http://goodcookingj.blogspot.com/

…czyli frywolne wariacje w kuchni

Polecamy Grzybowe Risotto:
Składniki:

  • 1 duża cebula
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • 15g suszonych grzybów porcini
  • 300g ryżu do risotto (musi być ten, nie używajcie zwykłego)
  • pół kieliszka białego wina
  • 1 kostka rosołowa, najlepiej organiczna
  • 500g różnych grzybów, ja użyłam shitake, boczniaki i chestnut (które spokojnie można zastąpić polskimi podgrzybkami lub prawdziwkami)
  • ząbek czosnku
  • mały pęczek świeżego tymianku
  • czubata łyżka masła
  • 40g parmezanu, najlepiej w kawałku
  • pół cytryny
  • pół pęczka natki pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • przygotujcie również około litra gorącej wody w czajniku lub bulionu

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj