Zapraszamy na http://herezjekuchenne.blogspot.com/

Polecamy Obłędnie makowa pleciona strucla:
Masa makowa:

  • 200 g mielonego maku
  • 200 ml mleka
  • 100 g cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki spirytusu (ewentualnie rumu)
  • 1 łyżka syropu klonowego (opcjonalne)
  • 1 garść krojonych orzechów włoskich
  • 2 garści połamanych płatków migdałowych

Pleciona strucla drożdżowa:

  • 250 g mąki
  • 12 g świeżych drożdży
  • 50 g masła (może być margaryna)
  • 45 ml ciepłego mleka (3 łyżki)
  • 50 ml śmietany (użyłam 18%)
  • 1 jajko
  • 38 g cukru
  • 5 g cukru waniliowego
  • 1/4 łyżeczki soli

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj