Zapraszamy na http://slodkoslono.blogspot.com/

Polecamy Boef bourguignon:

  • 140 g boczku
  • 1,5 kg wołowiny na gulasz pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżka oleju
  • 1 duża marchewka
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki mąki
  • 2,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina (np. Chianti)
  • 2 łyżki bulionu wołowego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1 listek laurowy
  • 250 g pieczarek
  • 10-15 małych marynowanych cebulek*
  • 1 łyżka masła

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj