Zapraszamy na bykawo.blogspot.com

Moja kuchnia. Moja pasja.

Polecamy Zupę pomidorową z krewetkami:
(na 2-3 porcje)

  • 12 surowych krewetek, bez pancerzy, głów i ogonków
  • 250 g filetów pstrąga bez ości (w oryginale dorsza)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 mała cebulka, pokrojona w kosteczkę
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • 1/4 łyżeczki pikantnej chilli w proszku
  • 1/2 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1/2 – 1 puszka pomidorów bez skórek
  • 1/2 łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 150 ml gorącego bulionu jarzynowego, łagodnego
  • 1/2 łyżki sosu sojowego (w oryginale rybnego)
  • sok z 1/4 cytryny
  • 3 łyżki drobnego makaronu, np. gwiazdki
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj