Zapraszamy na silasmaku.blogspot.com

Polecamy Pulpety z indyka w sosie pomidorowym:

na sos:

  • 1 cebula
  • 1 łodyga selera naciowego (dałam dwie)
  • 2 łyżki oliwy czosnkowej (dałam zwykłą)
  • 1 łyżeczka tymianku suszonego
  • 2 puszki (po 400g) pomidorów krojonych oraz ok. 800ml (dwie puszki) wody (dałam jedną, a i tak sos nie był za gęsty)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli morskiej lub 1/2 łyżeczki miałkiej
  • pieprz do smaku

na pulpety:

  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 1 jajo
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki parmezanu
  • 2 łyżki cebuli i selera (z sosu)
  • 1 łyżeczka sosu Worecestershire
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj