Zapraszamy na http://www.kapitalnakuchnia.pl/

blog inspirowany smakiem

Polecamy Chili con carne pod pierzynką z ziemniaków:

  • 1 żółta cebula, posiekana
  • oliwa
  • 1 łyżka mielonego kuminu
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 1 łyżka ostrej papryki w proszku
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1/2 kg mielonej, chudej wołowiny
  • 400g krojonych pomidorów z puszki
  • 400g fasoli kidney z puszki
  • 300g słodkiej kukurydzy z puszki
  • 3 papryki (czerwona, żółta, zielona), pokrojone w kostkę
  • 2 łyżki octu z czerwonego wina
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • kostka bulionu wołowego
  • 800g mączystych ziemniaków
  • 150ml gęstej, kwaśnej śmietany
  • 50g ostrego, żółtego sera startego na drobnej tarce

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj