Zapraszamy na http://filozofiasmaku.blogspot.com/

Polecamy Omlet z warzywami po wietnamsku:

  • 8 jajek
  • pół szklanki mleka
  • sól
  • łyżka mięty wietnamskiej drobno posiekanej (dałam zwykłą)
  • 5 suszonych grzybów shitake
  • 5 dymek pokrojonych w cienkie talarki
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekane
  • 230 g pędów bambusa odcedzonych (ja każdy przekroiłam wzdłuż na pół)
  • jedna średnia marchewka (120g) pokrojona w słupki
  • 1 duża czerwona papryka pokrojona w kostkę (u mnie pomarańczowa)
  • 1 szklanka kiełków sojowych
  • łyżka łagodnego sosu chilli
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • łyżka posiekanej świeżej kolendry (dałam natkę pietruszki)

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj