Zapraszamy na http://slodkokwasny.com/

Polecamy Jagnięce szaszłyki z Xinjiang’u:

składniki na 4 osoby

  • 750g jagnięcej łopatki albo nogi pocietej na 2.5cm kostki
  • 4 łyżki oleju arachidowego albo oliwy z oliwek

zaprawa:

  • 2 łyżki mielonego kminu
  • 1 łyżka kruszonego suszonego chili
  • 1 łyżka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka zmielonego pieprzu syczuańskiego
  • 2 łyżeczki zmielonego imbiru – może być w proszku
  • 4 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 2 łyżeczki soli
  • patyczki bambusowe namoczone w wodzie kilka godzin

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj