Zapraszamy na http://my-full-house.blogspot.com/

Polecamy Sarninę w winie:

Składniki (na 8 osób):
  • 1 kg mięsa pokrojonego w grubą kostkę
  • 50 g margaryny do smażenia
  • 4 kostki bulionowe wołowe
  • 4 kostki bulionowe grzybowe
  • 3-4 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • 2-3 łyżki mąki
  • 800 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 2 większe cebule pokrojone w ósemki albo ok 10 szalotek, przepołowionych
  • 2 łyżki oleju i 25 g masła
  • 4-5 marchwi pokrojonych na skos w wieksze kawałki
  • 300 g drobnego zielonego groszku (z puszki lub mrożonego)
  • 6 ogórków konserwowych pokrojonych w grubsze plastry
  • butelka czerwonego wytrawnego wina
  • sól i pieprz

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj