Zapraszamy na http://uzaleznionaodgotowania.blogspot.com/

Nieuleczalnie

Polecamy Pieczone ziemniaki z żurawiną:

  • 1,5 kg ziemniaków (małych; najlepiej wczesnych albo młodych; koniecznie mączystych)
  • 2 cebule (duże; ja używam odmiany czosnkowej)
  • 250 g pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 150 ml oliwy czosnkowo-bazyliowej
  • 200 g suszonej żurawiny
  • 100 ml wody
  • 1 łyżeczka soli (ilość sugerowana; do smaku)
  • 1 łyżeczka pieprzu (świeżo zmielonego, ilość sugerowana; do smaku)
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 2 łyżki bazylii
  • 2 łyżki oregano
  • 2 łyżki rozmarynu
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • szczypta pieprzu kajeńskiego

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj