Zapraszamy na http://jedzeniadorzeczy.pl/

We’re gastronymous

Polecamy Rasta kurczaki:

  • 1 kg podudzia z kurczaka (w oryginalnym przepisie figurują całe kurczaki, my sobie trochę ułatwiliśmy sprawę, nie polecamy piersi – ta potrawa wymaga długotrwałego pieczenia, piersi są za suche)

marynata:

  • 2 łyżeczki świeżo zmielonego ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonej łupki gałki muszkatołowej (mace)
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku (my użyliśmy świeżego)
  • 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 2 małe cebule, 6 ząbków czosnku
  • 2 pęczki zielonej cebulki
  • 2 papryczki scotch bonnet
  • 2-3 łyżki oleju słonecznikowego

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj