Zapraszamy na http://amku.blogspot.com/

Polecamy przepis na Dżem z dyni i jabłek:

  • 1,5 szklanki purée z dyni (najłatwiejszy sposób na przygotowanie takiego purée to: wykładamy na blaszkę kawałki dyni ze skórą, ale bez pestek i włókien do piekarnika, przykrywamy papierem do pieczenia, i opiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut lub do momentu aż dynia zacznie mięknąć i puszczać soki, potem oddzielamy dyniową papkę od skóry i całość miksujemy blenderem)
  • 1,5 szklanki kwaśnych jabłek obranych i pokrojonych w kostkę (np. antonówek)
  • żel-fix-fruct-coś-w-tym-stylu (ja dodałam na oko, prawdopodobnie całe albo prawie całe opakowanie, nie wiem dokładnie, bo było otwarte:) jeżeli mamy wagę to można proporcjonalnie odmierzyć:)
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • pół łyżeczki zmielonych w moździerzu goździków

Smacznego!

 

 

Jeszcze nikt nie komentował, bądź pierwsza/pierwszy

 

Skomentuj